20101209

I Lowered My Ego


(Watch Me Bleed - Scary Kids Scaring Kids)

Don't call yourself a lecturer if you keep dragging your so-called emo feelings for weeks to the class and effect all the students by not teaching em'. We are bored when you teach us, and sorry for that. But for God's sake we do wanna learn. It's not just our fault, it's yours too. Your duty is not just to teach us and give all those notes and exercises, but also to attract our attention to be interested in learning your subject. Remember ?

But if you really don't wanna teach us anymore, just tell. We'll try to learn on our own, no matter how shit it is. We do it for ourselves, and our parents. They are waitin' for us to give what they deserve.

20101115

What The Fcxk (!)






Vans Ryan Guettler "Whip"

(Pada Syurga di Wajahmu - Lefthanded)

Terimas Kak A'in dan Abg Zul
Wonder siblings lah korang nih :')

20101111

Selamat Berulang Tahun Lagi

eksaited dapat belon
ontheway masak spagethi carbonara, aum
bajet tetek kaler neon, suka ah tuh
suprise kek yang tajadi ;D
nway terimas kelly, dayana, aniz :')
setan kepala tiga

(Close to me - The Get Up Kids)

Well, birthday aku tahun ni boleh dikatakan agak ... best. Bukan best sebab dapat Lamborghini Kuning sebijik, atau paling koman Kancil Mata Belalang Turbo. Tapi sebab orang orang yang aku pernah dan selalu berinteraksi tak lupa birthday aku.

Eventhou aku tau ramai ingat sebab keluar dekat Fesbuk (he he he) tapi ada jugak usaha korang nak pergi kat page aku, taip apa yang patut dan tekan SHARE. Tuh tak termasuk dengan masalah berkaitan dengan broadband yang lambat cam puki, streamyx yang tetibe on/off, elektrik tetibe putus dan pc terus shutdown.

Oh dan juga kesanggupan mencari fon, menaip mesej atau remaja urban sekarang panggil texting, carik num aku dan tekan send. Juga kepada yang rajin kol, sanggup kredit habes banyak seket tuk wish aku. Tak pasal pasal awek/balak korang marah sebab tak kol depa sebab tak cukup kredit nak buat supersavers.

So tengs untuk itu, satu ikan flowerhorn tuk setiap orang.

Satu tak cukup, dua amacam ? (:

Happy birthday
Happy bitchday
Happy beseday
3pPy B!RtHDaYsXzF
Selamat hari jadi
Selamat hari menjadi
Selamat hari dijadikan

Dan lebih 1001 lagi pilihan ucapan Selamat-Hari-Jadi

Still, setiap satu ucapan yang korang berikan masih bermakna (':
Terimas setinggi gunung Fiji aku kasik, hamek!

ps : Teringat camne siksanya Mok lahirkan aku 18tahun yang lepas, terimas Mok. Sayang Mok naa.


20101108

Lulabis


(Sweet#hart - Closure in Moscow)

Boleh dikatakan hari hari, tiap tiap malam kau dan aku berasmara. Tapi sekadar ditalian. Karena aku tau, kau juga tau, kita perlukan tiket tuk realitinya. Tambahan, belum terbit lagi perasaan berani tuk menanggung risiko sebesar itu.

Bila kau kata kau sedang memeluk aku dari belakang, aku dapat rasa tangan kau yang hangat.
Bila kau kata kau sedang mengucup lembut dahi aku, berderau darah di seluruh tubuh.
Bila kau kata kau sangat sayang kan aku, aku ... suka.

Aku pun juga begitu. Sayang kan kau.

Kau sweet, aku suka. Bila dengan kau, karektor aku berubah sedas macam tuh.

Suara aku tetibe lembut. Manja.
Aku tak banyak mencarut. Kalau mencarut pun, paling kurang ajar aku cakap 'ayam'
Aku gelak pun comel je. Kau tau tak, aku gelak bila on-the-fon dengan kau pun aku tutup mulut.
Aku cuba bercerita panjang panjang sebab aku takut kau bosan. Sebab kau tak banyak cakap, sebab kau kata kau takda life.
Well, aku pun takda life kalau nak diikutkan. Tapi aku cuba korek cerita cerita lama aku. Yang aku rasa tak menarik pun aku cerita hanya tanak kau bosan.

Adakah kita akan macam nih lagi tuk jam yang berikutnya.
Hari yang berikutnya.
Bulan yang berikutnya.
Tahun yang berikutnya.

Atau persoalan macam nih tak akan wujud sebab kita tak pernah akan jadi macam tuh?

ps : bila wa tada life macam sekarang nih, wa ada sikit jiwang. biasalah, hormon dah tak pakai lama hmph


20101008

New Kicks





(The Anamys Affair - Trickster)
Welcome to your new home,

Bundle Seksyen 27, 38 hinggit dapat kurang 30 hinggit.

p/s : Abe Kelate owner bundle tuh terbabis lah kannn

20100905

Jaga diri,



honey, please leave those milky nightlights
on for me cos out the door
the shadows greet the end of day

dearest, come run away with me
into the night on angel wings
under falling stars over sleeping hillocks

my heart it hangs on my sleeve
my heart it hangs on my sleeve

lover, hand me that locket hanging
'round your neck and near your heart
where all your secrets go when they get lost

and on the other side you'll find
i won't be too far behind

somewhere tonight someone's waiting
to be taken home
somewhere tonight someone's pining
silent as a ghost

(away, so long, farewell my love)

honey, those milky nightlights burn
for you tonight so where you are
it's time for you to make your way back home

20100829

New Toy



(Stop it! Here's our treat by Dichi Michi)

Kudos kepada Ebu yang sudi mendahulukan duit beliau, dan juga kepada Abah yang sudi drive sampai ke Pertama pada hari yang berlangsungnya Sogo Day.

Oh dan juga kepada Rausyan yang memberi lokasi.

Lupa, duit biasiswa jugak haha :D

Ohhhh dan lagi satu, Kak Seri yang handle pembelian toy ini. Sirius, dea terbaek. Aku dah start rindu dan sayang dah nih.

Kak Nita sayang semuanya (:

ps : benda yang aku nak since Form 2, ada jugak depan mata (:

20100819

I'm backing off


(We are broken - Paramore)

Aku happy? Hmph, ye kot. Tah. Tada perasaan buat masa sekarang. Dah penat nak menangis, dah penat nak berkorban. Sebab aku baru belajar yang aku senang di-ambil kesempatan.

Dalam sehari hari ini yang kita lalui, aku menjadi orang yang selalu bagi peluang, sebab akan stigma semua-orang-deserve-a-seken-chance. Walaupun after seken chance tuh benda ulang balik, aku masih anggap chance yang seterusnya bukan benda yang bodoh tuk dibuat.

Aku selalu kata it's okay, tadahal lah. Lepas tuh senyum. Senyum sebab tengok kau senyum, indah sangat. Rasa macam nak kahwin.

Aku senyum sampai ada satu masa itu kau push aku dan aku rasa unappreciated. Terus aku hilang rasa.

Buat baik pun salah kan sekarang? Baru aku tau.

Baru aku realize yang semua tengah pentingkan diri. Maybe I should be one.

Yeah, I should.

Mental dan fizikal aku dah penat nak hadapi semua nya sekali lagi. Biarlah lepas ni orang fuck aku sebab kepentingan diri aku yang tebal, sampai buat semua annoyed. I dont give a fuck anymore. Diri aku lebih penting, they had gone through a lot of cuts and shit.

Kbye.

20100807

Drop your worst line


(kini bermain - Chasing Tippeary by Furniture)

Kena tipu bulat bulat, bukti depan mata. Kau rasa aku tak rasa fucked up gila ke macam tuh?

Kau bagi harapan, aku hampir nak percaya. Aku hampir nak percaya yang kau memang boleh dipercayai.

Tapi kalau Tuhan tuh nak tunjuk, tunjuk jugak. End up, aku tergantung sorang sorang.

Apa function sial intention kau sebenarnya? Benda tuh aku masih tak boleh resist dari kepala otak aku. Aku tertanya-tanya. Kau kata kau suka, kau kata aku lain dari yang lain, kau kata kau makna kan apa yang kau cakap.

Awek kau tuh pulak ape cer? Sian sial aku tengok dea kena tipu dengan kau jugak. Aku kena tipu tak apa sebab aku dah ready awal awal tuk benda berisiko ini.

Still kau mintak peluang tuk eksplain. Okay, aku bagi. Tak apa, kau ada hak tuk bercakap gak. Tapi actually benda tuh buang masa sebab aku dah tak percaya.

Kau yang musnahkan kepercayaan aku. Kau berenang lautan api pun aku dah tak amek port.

Kalau kau boleh yakinkan aku balik, aku tabek 3 kali.



Jujur, aku sedih. Dasar hanjeng.

p/s : Kebelakangan ni dugaanNya, Masyallah. Rasa nak lari jauh jauh.


20100731

test test free free



(Royal Jelly - Butterfingers)
Kalau ada satu hari aku dapat berhenti sekejap dan duduk, aku akan duduk. Duduk ditepi-tepi, selama mana yang mungkin, setenang yang mungkin.

Kerana ada satu time aku rasa dunia ni tengah menjengkel-kan aku. Semua komplot nak kenakan aku supaya aku jatuh tak bangun bangun.

Dengan costa-nya aku bangun dan beri pandangan sinis.

Pandangan itu sesuai tuk kau yang kuat mengundang.

20100719

Korap


(kini bermain Billionare by Travis McCoy)

Oh hai. Agak lama aku tak update blog since aku dah mula start hidup kat universiti. Sirius masuk foundie, esaimen macam hape banyak dea, aku selalu takda masa tuk apa saja. Kalau ada pun mesti macam rushing gila. Oh aku benci gila situasi ni.

Bak kata orang putih, situations get fucked up. Garang habes an? Aum.

Hmph, aku sebenarnya dalam dilema. Selalu dilema aku pasal duit, ah biasa la tuh. Bukan aku je. Kau pun. Duit selalu punca. Duit banyak pun masalah, tada duit lagi lah masalah.

Sepanjang aku tinggal kat hostel ni, aku rasa banyak jugak aku laburkan duit. Makan satu hal, buku satu hal. Makan nak jugak kadang kadang mewah sikit kan. Boleh pulak diorang buat pasar hari hari kat tempat aku belajar, nafsu mata tuh boleh tahan efek. Hish, memang jalan pandang bawah je aku.

Beli makan satu terus balik hostel, titik.

Ditambah lagi dengan keinginan aku nak beli dslr Nikon D5k satu. Bayar cash kena RM2488, bayar ansuran kena RM2888. Macam babi je riba' dea. Aku dah cukup pening dah mana nak cari duit banyak tuh. Niat nak pakai duit biasiswa, tapi tak cukup kental.



Cool gila an, kalau gantung kat leher sambil jalan kat pavi lagi cool wa cakap lu


Duit biasiswa pun macam masuk, entah zaman bila nak masuk aku tak tau. Sabar je lah ish.

Nak mintak ibu abah aku memang tak lah kan. Aku dah pernah mintak since aku Form 2 sampai sekarang still tak dapat. Kau expect kalau aku mintak lagi sekali, aku dapat ke? Memang tak lah kan ish. Sial la benda ni.

p/s : Agak agak tunggu krismas tahun depan santa kelaus bagi kot. D5k ada HDR movie and intention aku nak masuk short film competition. Haha, segan lak cakap.

20100624

Surat Layang Masuk dalam Peti Pos Korang Korang Yang Berkenaan









(dont look back in anger oleh Oasis)

Aku hepi gila kan dalam gambar gambar ni?
Thats how I felt at that time.

But now dorang dah nak blah.
Semua nak further study, semua nak teruskan hidup masing masing, semua nak jadi dewasa, semua nak dan akan lapanbelas, sembilanbelas dan seterusnya, semua nak jadi itu, semua nak jadi ini.

Well, goodluck weh. Jangan karaoke selagi aku tak ada :D

Lepas ni aku balek KJ dah sunyi, macam ada orang mati. Nasib baik Aniz dan Dayana ada lagi, kalau tak aku hidrasi sorang sorang.

Bye, i love yous and i'll miss yous. Belajar elok elok. Jangan lupa mak bapak, harap tak lupa aku juga.

p/s : Saja letak gamba dalam b/w, bagi nampak sedih sikit.

20100621

Bai Bai Najee Hazim

dari kiri ke kanan : Najee Hazim dan kanak kanak autisme

(Late Night Request oleh The Great Spy Experiment)

Budak botak yang di atas sekarang berada di PLKN Kuala Kubu Baru.
Lagi macho dari Mawi an?
Aku memang rendu babis, no doubt.
Takecare Najee Hazim :'/




20100619

Budak Sekarang dah tak Pakai Stigma Menghormati Ibu Bapa

sila klik tuk memperbesarkan

Aku baca, aku istighfar.

Aku faham kalau seseorang tu benci gila kat ibu sendiri, tapi please. Tolong simpan benci tu dalam hati. Biar sampai nak meletup pun tak apa.

Ibu kita setengah mati melahirkan kita. Macam pergi gantung diri sendiri tapi harap ada orang tolong datang rescue. And bila kau dah besar sikit, dah fikir kau cukup matang untuk buat keputusan (which is not) kau fak ibu kau kat blog. Agak agak la der, ibu kot. Adakanlah ihsan sikit towards ibu sendiri, dia orang pun ada maruah.

Walaupun ibu kau treat kau macam es-hol sekalipun, they don't deserve it es-hol.

Aku rasa kau yang es-hol ni patut baca balik semua benda yang kau tulis dan renungkan apa rasa kalau anak kau sendiri nanti buat benda yang sama macam yang kau buat ni kat kau. Rasa macam taik kan. Sumpah taik habes.

Kau yang es-hol ni memang kawan aku, tapi bila bab bab berkaitan ibu dan bapa ni aku tak boleh toleransi. Maaf, aku memang tak boleh.

Orang selalu kata, 'mak bapak mana yang tak sayangkan anak..' Well, aku masih stick kepada stigma itu eventhough sekarang ni stigma macam tu dah susah nak di-interpretasikan kepada dunia sekarang ni ; aku referring kepada kes buang bayi dan kes dera anak sebenarnya. Main poin aku disini is kalau ibu kau tak sayang kau, kau dah lama duk tepi jalan tanpa makan, tanpa pakai, tanpa maruah. Kau nak?

Aku nak cakap ni pun aku tak ada lah sembahyang 5 kali sehari, tapi aku nasihatkan kau bawak bawak la sembahyang selalu biar terbuka sikit hati dan otak kau. Biar setan setan dalam diri kau tuh lari jauh jauh.

Tarik nafas, hembus dan tenang sebentar.

p/s : teringat video anak kena sumpah jadi ikan pari. Itu orang panggil hukum karma ;)



20100617

Aboh yang ite Rendu

(kini bermain : mirror, mirror, mirror by Khottal)

Kawan : haihh, mana abah ni tak kol kol?
Aku : Ayah kau selalu kol kau ke?
Kawan : Ye lah, hari hari kot.
Aku : Bestnyaa ... (senyum)


Apa rasanya kalau Abah kol hari hari?

Bagi aku best sebab Abah aku susah nak kol aku. Kalau dea kol pun macam magis. Macam buang-tebiat-apa-orang-tua-ni.

Nak jumpa pun susah apatah lagi nak kol kan. Tapi bila dah kol, jujur cakap aku rasa pelik. Tak macam cakap dengan boyfriend, boleh i lep u bagai. Bila dengan Abah sendiri nak tanya khabar pun rasa malu. Aku sayang boyfriend lebih dari Abah sendiri? Kalau betul, luka hati Abah.

Kadang kadang rasa macam berdosa. Rasa ada anak panah tunjuk kat semua orang yang aku ni anak tak guna.

Aku bukan tak sayang Abah, aku cuma ... tak tahu macam mana nak intepretasikan terhadap Abah. Mungkin atas sebab aku dan Abah tak selalu berjumpa dan bercakap. Berbual pasal pelajaran, pasal kawan kawan ...

Pasal apa apa aje.

Pernah sekali aku dan Abah cakap pasal karier masa depan, tentang pelan masa depan aku yang aku rancang dan impikan dari sekolah.

Akhir cerita, Abah tak setuju. Hanya Allah saja tahu betapa aku rasa nak menangis, nak jerit, nak marah, nak lari dari rumah, nak bunuh diri, semualah. Tapi semua tu aku kemam dalam hati biar jangan lepas depan muka Abah.

Kerana apa? Kerana Abah pemberian Allah.


'Ya Allah, sesungguhnya aku bersyukur atas pemberian Abah dan Ibu yang sempurna kepadaku. Lindungi mereka seperti mana mereka melindungi aku, sayangilah mereka seperti mana mereka menyayangi ku, dan tempat kan lah malaikat malaikat Mu disisi mereka supaya mereka tidak disakiti tubuhnya, hatinya, jiwanya ...'


p/s : Abah dan Ibu jaga diri baik baik, ebi okay kat sini. Makan, pakai, belajar semua cukup :)


20100616

Entri Kali ini Susah tuk Dicarikan Tajuknya


(sepanjang konversasi ini mainkan lagu lagu Vampire Weekend supaya tak rasa terlalu sadis)

cekois : yang, aku sedih la harini ...
akulah : pahal ?
cekois : ciki aku mati.
akulah : ciki tuh apa?
cekois : guinea pig aku
akulah : sejak bila pulak ko bela menatang?
cekois : dah lama dah. aku ada yang jantan dulu tapi dea dah mati. bila dea mati, betina neh pulak macam saket saket. tengok2 mati dah pagi ni.
akulah : ohhhh ...
cekois : membe aku lak, mak dea meninggal rini. harini sedih sangat lah yang, banyak sangat
kematian.
akulah : hermm ... teman aku beli selipar jap lagi. Aku punya selipar kena rembat lah dengan
warden.



Kalau bab bab kematian, aku memang tak da banyak komen. Bukan nya aku ni jahat sebab tak ada rasa nak memujuk. Atau mententeramkan perasaan polan polan yang berkenaan atas dasar kawan dan dasar kemanusiaan.

Aku just tau, aku tak berada di tempat polan polan ini berada.

Kalau aku kata 'aku faham perasaan kau'.

Sebetulnya aku sedang menipu, aku tak faham perasaan kau. Aku jujur orangnya. Kau jugak yang cakap kan cekois masa kat Pak Li Kopitiam petang tuh. Ingat?

p/s : 'Honesty is a mistake.' Aku post ayat ni kat Fesbuk. Tak ada orang yang 'like'. Nampak gaya ramai yang hipokrit.

20100615

Boyfriend Gua Tinggal dalam DVD



Ingat menatang ni lagi?

Aku pernah post pasal menatang ni dulu kat blog lama tapi aku dah tinggalkan blog lama tu sebab aku clash dengan ex-boyfren aku dulu.

Clash pun nak delete blog, entah menda gila hape hormon perempuan sekor ni --'
Patut ah mamat bastad tuh pergi carik perempuan lain. Perempuan tuh tada hormon mungkin, senang nak handle kihkihkih.

(okay aku dah ke laut sangat, kembali ke topik asal ye adek adek rahmah)

Menatang ni dulu aku klasifikasikan beliau sebagai objek-yang-aku-harap-sangat-ada-jual-kat-Malaysia.

Aku ingat lagi time aku dan Aajim tengok Extreme Movie dua dua orang je, satu je persoalan-nya kat sini. Kenapa tak setim? Kihkihkih.

Dan aku ingat lagi time Blue Bally punya part, aku dah rasa adrenalin menjalur terus ke otak. Semacam perasaannya. Sama seperti ketika pertama kali aku tengok belon boleh tukar jadi anjeng. Rasa nak senyum sampai nangis.

Aku terus rewind dan play. Dah habes menatang tuh doggy dengan perempuan tuh aku rewind dan play lagi. Dan lagi hingga aku senyum sampai nanges.

Aku nanges sebab aku fikir menatang ni ada dick ke boleh doggy doggy bagai? Kesian.

p/s : Kalau kau orang nampak menatang ni ada jual kat mana mana, tolongggggg lah hadiahkan tuk aku. Pastikan dulu bila kau orang beli, dick tuh memang dah tak wujud di celah celah.

p/s/s : Malu lah nak sebut konek, kihkihkih :p

20100614

Riheb cara Mia Santono



Mia Santono pernah berkata, 'dah dah lah tuh. Ini kali terakhir.'

Kali ni dah masuk 78 kali sejak Mia Santono direhabilitasikan.

78 kali.

Sampai 78 kali yang seterusnya, Mia Santono tak akan berakhir.

Kerana selama 78 kali Mia Santono tak pernah hendak mencuba.

Semoga berjaya tuk 78 kali yang mendatang, Mia Santono.

20100611

Daging Hashim rasa macam Kepsi

Kalau betul aku nih mutan, sudah lama daging kau aku ratah. Aku salut dengan telur kuning dan tepung jagung, aku goreng dalam minyak yang panas.

Macam ayam Kepsi, macam tuh jugak lah bau dan rasa kau.

Aku hidang kan kepada para budak budak takda otak, biar mereka puji bahawa aku si mutan ini memang ada bakat memasak.

Patut aku dijemput masuk tv dengan Chef Wan, atau pun Chef Zam yang sedut lemak sendiri tu. Ergh, ngeri gila badan takda lemak. Apa perfek sangat kalau badan takda lemak. Tongong.

Dan mereka akan menyuruh aku masak lagi ayam Kepsi atau patut aku panggil daging Hashim hasil sembelihan si kanibal gila. Tapi mana aku nak carik lagi daging Hashim, daging Hashim dah habis. Terpaksa aku memburu daging manusia lain, pasti pelik rasanya.

Daging Hashim adalah yang terbaik, hasil pengambilan suplemen suplemen dan antibiotik yang hanya doktor saja tau apa fungsinya pada badan manusia. Tapi sayang kau berakhir di kuali leper aku.

Ini semua hanya jika aku nih benar benar seekor mutan. Atau layak dipanggil seorang mutan?

Aku cuma cemburu kau dah punya yang lain, ily Hashim <3

XOXO Junaidah
Kelas 3 Sastera 2
Bekas Atlit Lompat Kijang MSSS

20100610

es-hol

Aku dah delete semua entri entri sebelum ni. Sebab aku tengah emo masa tu, then aku rasa aku nak delete entri-s blog aku so aku delete ah. Macam orang tengah depress dan rasa nak bunuh diri, dea akan terus amek tali ikat kuda ikat kat kipas then gantung diri dea. Cuma dalam cara aku, aku bunuh cerita cerita lama aku. Kenapa cerita lama yang kena? Sebab tu je yang legal hikhik. Okay bye

ni masih legal, makan je tak legal


p/s : aku tatau dah berapa banyak kali aku delete entri-s sekaligus. Habit kot. Es-hol