20100624

Surat Layang Masuk dalam Peti Pos Korang Korang Yang Berkenaan









(dont look back in anger oleh Oasis)

Aku hepi gila kan dalam gambar gambar ni?
Thats how I felt at that time.

But now dorang dah nak blah.
Semua nak further study, semua nak teruskan hidup masing masing, semua nak jadi dewasa, semua nak dan akan lapanbelas, sembilanbelas dan seterusnya, semua nak jadi itu, semua nak jadi ini.

Well, goodluck weh. Jangan karaoke selagi aku tak ada :D

Lepas ni aku balek KJ dah sunyi, macam ada orang mati. Nasib baik Aniz dan Dayana ada lagi, kalau tak aku hidrasi sorang sorang.

Bye, i love yous and i'll miss yous. Belajar elok elok. Jangan lupa mak bapak, harap tak lupa aku juga.

p/s : Saja letak gamba dalam b/w, bagi nampak sedih sikit.

20100621

Bai Bai Najee Hazim

dari kiri ke kanan : Najee Hazim dan kanak kanak autisme

(Late Night Request oleh The Great Spy Experiment)

Budak botak yang di atas sekarang berada di PLKN Kuala Kubu Baru.
Lagi macho dari Mawi an?
Aku memang rendu babis, no doubt.
Takecare Najee Hazim :'/




20100619

Budak Sekarang dah tak Pakai Stigma Menghormati Ibu Bapa

sila klik tuk memperbesarkan

Aku baca, aku istighfar.

Aku faham kalau seseorang tu benci gila kat ibu sendiri, tapi please. Tolong simpan benci tu dalam hati. Biar sampai nak meletup pun tak apa.

Ibu kita setengah mati melahirkan kita. Macam pergi gantung diri sendiri tapi harap ada orang tolong datang rescue. And bila kau dah besar sikit, dah fikir kau cukup matang untuk buat keputusan (which is not) kau fak ibu kau kat blog. Agak agak la der, ibu kot. Adakanlah ihsan sikit towards ibu sendiri, dia orang pun ada maruah.

Walaupun ibu kau treat kau macam es-hol sekalipun, they don't deserve it es-hol.

Aku rasa kau yang es-hol ni patut baca balik semua benda yang kau tulis dan renungkan apa rasa kalau anak kau sendiri nanti buat benda yang sama macam yang kau buat ni kat kau. Rasa macam taik kan. Sumpah taik habes.

Kau yang es-hol ni memang kawan aku, tapi bila bab bab berkaitan ibu dan bapa ni aku tak boleh toleransi. Maaf, aku memang tak boleh.

Orang selalu kata, 'mak bapak mana yang tak sayangkan anak..' Well, aku masih stick kepada stigma itu eventhough sekarang ni stigma macam tu dah susah nak di-interpretasikan kepada dunia sekarang ni ; aku referring kepada kes buang bayi dan kes dera anak sebenarnya. Main poin aku disini is kalau ibu kau tak sayang kau, kau dah lama duk tepi jalan tanpa makan, tanpa pakai, tanpa maruah. Kau nak?

Aku nak cakap ni pun aku tak ada lah sembahyang 5 kali sehari, tapi aku nasihatkan kau bawak bawak la sembahyang selalu biar terbuka sikit hati dan otak kau. Biar setan setan dalam diri kau tuh lari jauh jauh.

Tarik nafas, hembus dan tenang sebentar.

p/s : teringat video anak kena sumpah jadi ikan pari. Itu orang panggil hukum karma ;)



20100617

Aboh yang ite Rendu

(kini bermain : mirror, mirror, mirror by Khottal)

Kawan : haihh, mana abah ni tak kol kol?
Aku : Ayah kau selalu kol kau ke?
Kawan : Ye lah, hari hari kot.
Aku : Bestnyaa ... (senyum)


Apa rasanya kalau Abah kol hari hari?

Bagi aku best sebab Abah aku susah nak kol aku. Kalau dea kol pun macam magis. Macam buang-tebiat-apa-orang-tua-ni.

Nak jumpa pun susah apatah lagi nak kol kan. Tapi bila dah kol, jujur cakap aku rasa pelik. Tak macam cakap dengan boyfriend, boleh i lep u bagai. Bila dengan Abah sendiri nak tanya khabar pun rasa malu. Aku sayang boyfriend lebih dari Abah sendiri? Kalau betul, luka hati Abah.

Kadang kadang rasa macam berdosa. Rasa ada anak panah tunjuk kat semua orang yang aku ni anak tak guna.

Aku bukan tak sayang Abah, aku cuma ... tak tahu macam mana nak intepretasikan terhadap Abah. Mungkin atas sebab aku dan Abah tak selalu berjumpa dan bercakap. Berbual pasal pelajaran, pasal kawan kawan ...

Pasal apa apa aje.

Pernah sekali aku dan Abah cakap pasal karier masa depan, tentang pelan masa depan aku yang aku rancang dan impikan dari sekolah.

Akhir cerita, Abah tak setuju. Hanya Allah saja tahu betapa aku rasa nak menangis, nak jerit, nak marah, nak lari dari rumah, nak bunuh diri, semualah. Tapi semua tu aku kemam dalam hati biar jangan lepas depan muka Abah.

Kerana apa? Kerana Abah pemberian Allah.


'Ya Allah, sesungguhnya aku bersyukur atas pemberian Abah dan Ibu yang sempurna kepadaku. Lindungi mereka seperti mana mereka melindungi aku, sayangilah mereka seperti mana mereka menyayangi ku, dan tempat kan lah malaikat malaikat Mu disisi mereka supaya mereka tidak disakiti tubuhnya, hatinya, jiwanya ...'


p/s : Abah dan Ibu jaga diri baik baik, ebi okay kat sini. Makan, pakai, belajar semua cukup :)


20100616

Entri Kali ini Susah tuk Dicarikan Tajuknya


(sepanjang konversasi ini mainkan lagu lagu Vampire Weekend supaya tak rasa terlalu sadis)

cekois : yang, aku sedih la harini ...
akulah : pahal ?
cekois : ciki aku mati.
akulah : ciki tuh apa?
cekois : guinea pig aku
akulah : sejak bila pulak ko bela menatang?
cekois : dah lama dah. aku ada yang jantan dulu tapi dea dah mati. bila dea mati, betina neh pulak macam saket saket. tengok2 mati dah pagi ni.
akulah : ohhhh ...
cekois : membe aku lak, mak dea meninggal rini. harini sedih sangat lah yang, banyak sangat
kematian.
akulah : hermm ... teman aku beli selipar jap lagi. Aku punya selipar kena rembat lah dengan
warden.



Kalau bab bab kematian, aku memang tak da banyak komen. Bukan nya aku ni jahat sebab tak ada rasa nak memujuk. Atau mententeramkan perasaan polan polan yang berkenaan atas dasar kawan dan dasar kemanusiaan.

Aku just tau, aku tak berada di tempat polan polan ini berada.

Kalau aku kata 'aku faham perasaan kau'.

Sebetulnya aku sedang menipu, aku tak faham perasaan kau. Aku jujur orangnya. Kau jugak yang cakap kan cekois masa kat Pak Li Kopitiam petang tuh. Ingat?

p/s : 'Honesty is a mistake.' Aku post ayat ni kat Fesbuk. Tak ada orang yang 'like'. Nampak gaya ramai yang hipokrit.

20100615

Boyfriend Gua Tinggal dalam DVD



Ingat menatang ni lagi?

Aku pernah post pasal menatang ni dulu kat blog lama tapi aku dah tinggalkan blog lama tu sebab aku clash dengan ex-boyfren aku dulu.

Clash pun nak delete blog, entah menda gila hape hormon perempuan sekor ni --'
Patut ah mamat bastad tuh pergi carik perempuan lain. Perempuan tuh tada hormon mungkin, senang nak handle kihkihkih.

(okay aku dah ke laut sangat, kembali ke topik asal ye adek adek rahmah)

Menatang ni dulu aku klasifikasikan beliau sebagai objek-yang-aku-harap-sangat-ada-jual-kat-Malaysia.

Aku ingat lagi time aku dan Aajim tengok Extreme Movie dua dua orang je, satu je persoalan-nya kat sini. Kenapa tak setim? Kihkihkih.

Dan aku ingat lagi time Blue Bally punya part, aku dah rasa adrenalin menjalur terus ke otak. Semacam perasaannya. Sama seperti ketika pertama kali aku tengok belon boleh tukar jadi anjeng. Rasa nak senyum sampai nangis.

Aku terus rewind dan play. Dah habes menatang tuh doggy dengan perempuan tuh aku rewind dan play lagi. Dan lagi hingga aku senyum sampai nanges.

Aku nanges sebab aku fikir menatang ni ada dick ke boleh doggy doggy bagai? Kesian.

p/s : Kalau kau orang nampak menatang ni ada jual kat mana mana, tolongggggg lah hadiahkan tuk aku. Pastikan dulu bila kau orang beli, dick tuh memang dah tak wujud di celah celah.

p/s/s : Malu lah nak sebut konek, kihkihkih :p

20100614

Riheb cara Mia Santono



Mia Santono pernah berkata, 'dah dah lah tuh. Ini kali terakhir.'

Kali ni dah masuk 78 kali sejak Mia Santono direhabilitasikan.

78 kali.

Sampai 78 kali yang seterusnya, Mia Santono tak akan berakhir.

Kerana selama 78 kali Mia Santono tak pernah hendak mencuba.

Semoga berjaya tuk 78 kali yang mendatang, Mia Santono.

20100611

Daging Hashim rasa macam Kepsi

Kalau betul aku nih mutan, sudah lama daging kau aku ratah. Aku salut dengan telur kuning dan tepung jagung, aku goreng dalam minyak yang panas.

Macam ayam Kepsi, macam tuh jugak lah bau dan rasa kau.

Aku hidang kan kepada para budak budak takda otak, biar mereka puji bahawa aku si mutan ini memang ada bakat memasak.

Patut aku dijemput masuk tv dengan Chef Wan, atau pun Chef Zam yang sedut lemak sendiri tu. Ergh, ngeri gila badan takda lemak. Apa perfek sangat kalau badan takda lemak. Tongong.

Dan mereka akan menyuruh aku masak lagi ayam Kepsi atau patut aku panggil daging Hashim hasil sembelihan si kanibal gila. Tapi mana aku nak carik lagi daging Hashim, daging Hashim dah habis. Terpaksa aku memburu daging manusia lain, pasti pelik rasanya.

Daging Hashim adalah yang terbaik, hasil pengambilan suplemen suplemen dan antibiotik yang hanya doktor saja tau apa fungsinya pada badan manusia. Tapi sayang kau berakhir di kuali leper aku.

Ini semua hanya jika aku nih benar benar seekor mutan. Atau layak dipanggil seorang mutan?

Aku cuma cemburu kau dah punya yang lain, ily Hashim <3

XOXO Junaidah
Kelas 3 Sastera 2
Bekas Atlit Lompat Kijang MSSS

20100610

es-hol

Aku dah delete semua entri entri sebelum ni. Sebab aku tengah emo masa tu, then aku rasa aku nak delete entri-s blog aku so aku delete ah. Macam orang tengah depress dan rasa nak bunuh diri, dea akan terus amek tali ikat kuda ikat kat kipas then gantung diri dea. Cuma dalam cara aku, aku bunuh cerita cerita lama aku. Kenapa cerita lama yang kena? Sebab tu je yang legal hikhik. Okay bye

ni masih legal, makan je tak legal


p/s : aku tatau dah berapa banyak kali aku delete entri-s sekaligus. Habit kot. Es-hol