20100619

Budak Sekarang dah tak Pakai Stigma Menghormati Ibu Bapa

sila klik tuk memperbesarkan

Aku baca, aku istighfar.

Aku faham kalau seseorang tu benci gila kat ibu sendiri, tapi please. Tolong simpan benci tu dalam hati. Biar sampai nak meletup pun tak apa.

Ibu kita setengah mati melahirkan kita. Macam pergi gantung diri sendiri tapi harap ada orang tolong datang rescue. And bila kau dah besar sikit, dah fikir kau cukup matang untuk buat keputusan (which is not) kau fak ibu kau kat blog. Agak agak la der, ibu kot. Adakanlah ihsan sikit towards ibu sendiri, dia orang pun ada maruah.

Walaupun ibu kau treat kau macam es-hol sekalipun, they don't deserve it es-hol.

Aku rasa kau yang es-hol ni patut baca balik semua benda yang kau tulis dan renungkan apa rasa kalau anak kau sendiri nanti buat benda yang sama macam yang kau buat ni kat kau. Rasa macam taik kan. Sumpah taik habes.

Kau yang es-hol ni memang kawan aku, tapi bila bab bab berkaitan ibu dan bapa ni aku tak boleh toleransi. Maaf, aku memang tak boleh.

Orang selalu kata, 'mak bapak mana yang tak sayangkan anak..' Well, aku masih stick kepada stigma itu eventhough sekarang ni stigma macam tu dah susah nak di-interpretasikan kepada dunia sekarang ni ; aku referring kepada kes buang bayi dan kes dera anak sebenarnya. Main poin aku disini is kalau ibu kau tak sayang kau, kau dah lama duk tepi jalan tanpa makan, tanpa pakai, tanpa maruah. Kau nak?

Aku nak cakap ni pun aku tak ada lah sembahyang 5 kali sehari, tapi aku nasihatkan kau bawak bawak la sembahyang selalu biar terbuka sikit hati dan otak kau. Biar setan setan dalam diri kau tuh lari jauh jauh.

Tarik nafas, hembus dan tenang sebentar.

p/s : teringat video anak kena sumpah jadi ikan pari. Itu orang panggil hukum karma ;)



No comments: