20100719

Korap


(kini bermain Billionare by Travis McCoy)

Oh hai. Agak lama aku tak update blog since aku dah mula start hidup kat universiti. Sirius masuk foundie, esaimen macam hape banyak dea, aku selalu takda masa tuk apa saja. Kalau ada pun mesti macam rushing gila. Oh aku benci gila situasi ni.

Bak kata orang putih, situations get fucked up. Garang habes an? Aum.

Hmph, aku sebenarnya dalam dilema. Selalu dilema aku pasal duit, ah biasa la tuh. Bukan aku je. Kau pun. Duit selalu punca. Duit banyak pun masalah, tada duit lagi lah masalah.

Sepanjang aku tinggal kat hostel ni, aku rasa banyak jugak aku laburkan duit. Makan satu hal, buku satu hal. Makan nak jugak kadang kadang mewah sikit kan. Boleh pulak diorang buat pasar hari hari kat tempat aku belajar, nafsu mata tuh boleh tahan efek. Hish, memang jalan pandang bawah je aku.

Beli makan satu terus balik hostel, titik.

Ditambah lagi dengan keinginan aku nak beli dslr Nikon D5k satu. Bayar cash kena RM2488, bayar ansuran kena RM2888. Macam babi je riba' dea. Aku dah cukup pening dah mana nak cari duit banyak tuh. Niat nak pakai duit biasiswa, tapi tak cukup kental.



Cool gila an, kalau gantung kat leher sambil jalan kat pavi lagi cool wa cakap lu


Duit biasiswa pun macam masuk, entah zaman bila nak masuk aku tak tau. Sabar je lah ish.

Nak mintak ibu abah aku memang tak lah kan. Aku dah pernah mintak since aku Form 2 sampai sekarang still tak dapat. Kau expect kalau aku mintak lagi sekali, aku dapat ke? Memang tak lah kan ish. Sial la benda ni.

p/s : Agak agak tunggu krismas tahun depan santa kelaus bagi kot. D5k ada HDR movie and intention aku nak masuk short film competition. Haha, segan lak cakap.

1 comment:

kkkkerilLah! said...

beli, belajar betul-betul, then baut duit. cover modal beli dalam setahun. kan bagus. jgn bergaya je sampai malam. wa pun pakai 1000d je, 3 bulan wa dah pulang modal ambik job orang kahwin. hehehe. mari beli speed light dgn fisheye /wide converter!!