20100829

New Toy



(Stop it! Here's our treat by Dichi Michi)

Kudos kepada Ebu yang sudi mendahulukan duit beliau, dan juga kepada Abah yang sudi drive sampai ke Pertama pada hari yang berlangsungnya Sogo Day.

Oh dan juga kepada Rausyan yang memberi lokasi.

Lupa, duit biasiswa jugak haha :D

Ohhhh dan lagi satu, Kak Seri yang handle pembelian toy ini. Sirius, dea terbaek. Aku dah start rindu dan sayang dah nih.

Kak Nita sayang semuanya (:

ps : benda yang aku nak since Form 2, ada jugak depan mata (:

20100819

I'm backing off


(We are broken - Paramore)

Aku happy? Hmph, ye kot. Tah. Tada perasaan buat masa sekarang. Dah penat nak menangis, dah penat nak berkorban. Sebab aku baru belajar yang aku senang di-ambil kesempatan.

Dalam sehari hari ini yang kita lalui, aku menjadi orang yang selalu bagi peluang, sebab akan stigma semua-orang-deserve-a-seken-chance. Walaupun after seken chance tuh benda ulang balik, aku masih anggap chance yang seterusnya bukan benda yang bodoh tuk dibuat.

Aku selalu kata it's okay, tadahal lah. Lepas tuh senyum. Senyum sebab tengok kau senyum, indah sangat. Rasa macam nak kahwin.

Aku senyum sampai ada satu masa itu kau push aku dan aku rasa unappreciated. Terus aku hilang rasa.

Buat baik pun salah kan sekarang? Baru aku tau.

Baru aku realize yang semua tengah pentingkan diri. Maybe I should be one.

Yeah, I should.

Mental dan fizikal aku dah penat nak hadapi semua nya sekali lagi. Biarlah lepas ni orang fuck aku sebab kepentingan diri aku yang tebal, sampai buat semua annoyed. I dont give a fuck anymore. Diri aku lebih penting, they had gone through a lot of cuts and shit.

Kbye.

20100807

Drop your worst line


(kini bermain - Chasing Tippeary by Furniture)

Kena tipu bulat bulat, bukti depan mata. Kau rasa aku tak rasa fucked up gila ke macam tuh?

Kau bagi harapan, aku hampir nak percaya. Aku hampir nak percaya yang kau memang boleh dipercayai.

Tapi kalau Tuhan tuh nak tunjuk, tunjuk jugak. End up, aku tergantung sorang sorang.

Apa function sial intention kau sebenarnya? Benda tuh aku masih tak boleh resist dari kepala otak aku. Aku tertanya-tanya. Kau kata kau suka, kau kata aku lain dari yang lain, kau kata kau makna kan apa yang kau cakap.

Awek kau tuh pulak ape cer? Sian sial aku tengok dea kena tipu dengan kau jugak. Aku kena tipu tak apa sebab aku dah ready awal awal tuk benda berisiko ini.

Still kau mintak peluang tuk eksplain. Okay, aku bagi. Tak apa, kau ada hak tuk bercakap gak. Tapi actually benda tuh buang masa sebab aku dah tak percaya.

Kau yang musnahkan kepercayaan aku. Kau berenang lautan api pun aku dah tak amek port.

Kalau kau boleh yakinkan aku balik, aku tabek 3 kali.



Jujur, aku sedih. Dasar hanjeng.

p/s : Kebelakangan ni dugaanNya, Masyallah. Rasa nak lari jauh jauh.